Japanse windenergiebedrijven bezoeken Nederland voor kennisuitwisseling

| 22 juni 2015

Een delegatie van 30 Japanse windenergiebedrijven komen van 22 t/m 26 juni 2015 naar Nederland voor kennisuitwisseling op het gebied van offshore wind. Holland Home of Wind Energy (HHWE) heeft deze bedrijven uitgenodigd. 

Dit bezoek is onderdeel van het Programma Partners for International Business (PIB) en is een vervolg op het Staatsbezoek en de Parallelle Economische Missie van Minister Kamp naar Japan eind oktober 2014.

De volgende thema’s komen onder meer aan bod tijdens het programma:

• Offshore wind beleidsontwikkelingen in Nederland en Japan

• Milieuaspecten, vergunningen, stakeholdermanagement en financiering

• Techniek op zee bij installatie, exploitatie & beheer wind op zee

• Veiligheid op zee

• Havens en logistiek

Een bezoek aan offshore wind gerelateerde bedrijven (Bow Terminal, Damen Shipyards, ECN, Falck,  Marin, Royal IHC, Knowledge Centre WMC), het Ministerie van Economische Zaken, RVO en offshore windparken zullen onderdeel vormen van het vijfdaagse programma.

Ook zal er tijdens het bezoek een MoU ondertekend worden door HHWE en JWPA. Hierin zal vastgelegd worden hoe beide partijen samen op zullen trekken om offshore wind verder te ontwikkelen in Nederland, Japan en mogelijk daar buiten.

Op donderdagmiddag 25 juni organiseert HHWE een matchmaking event voor het Nederlandse bedrijfsleven. Voor HHWE leden is deze matchmaking gratis. Ook een (beperkt) aantal niet-HHWE leden kunnen tegen een vergoeding van €400 (excl. btw) deelnemen aan deze matchmaking en de aansluitende netwerkborrel. Klik hier voor meer informatie over de Matchmaking Event.

Voor meer informatie over het inhoudelijke programma kunt u terecht bij Arjen Schutten arjen@hhwe.eu  M 06-46363854 en / of Justus Schoemaker justus.schoemaker@dujamdesk.com

WESTERMEERWIND

Bron: HHWE

Tags: , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.