Kamp houdt spreekuren in Drenthe vanwege komst windmolens

| 22 maart 2016

In een interview van RTV Drenthe met minister Henk Kamp van Economische Zaken beweert hij dat zonnepanelen te duur zijn voor windparken in de Drentse Monden en Oostermoer. In totaal kost dat voor 15 jaar 325 miljoen euro meer dan windturbines.

Kamp betrekt de bevolking bij de besluitvorming en er worden spreekuren georganiseerd. 6 inwoners van het gebied worden per spreekuur (niet openbaar) voorgelicht over de komst van de 50 windturbines in de Veenkolonien. Kamp wil met mensen in gesprek komen.

Verder wijst Kamp er op dat aan alle wettelijke normen wordt voldaan en dat hij elke stap in de besluitvorming zorgvuldig heeft genomen. Dat er in het Drentse Mondengebied geen draagvlak is voor de komst van het windmolenpark, is volgens Kamp niet relevant: “Want dan kan ik hetzelfde concluderen in Groningen en in Friesland en op andere plekken.” De parken zijn nodig zodat Nederland kan voldoen aan internationale afspraken over het behalen van duurzaamheidsdoelen.

De minister vertelt dat hij de omvang van het park in de loop van de besluitvorming al heeft teruggebracht tot 150 megawatt.

Klik hier voor het interview en hier voor de spreekuur in Gieterveen wat rustig is verlopen
foto: Twitter

foto: Twitter

Toegangsbewijs voor spreekuur met minister Henk Kamp over komst windmolens in Drenthe

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.