Lagerwey betreedt Belgische markt met order voor Fortech

| 22 augustus 2017

Met de levering van twee 2.5 MW windturbines aan Fortech zet Lagerwey haar eerste stappen op Belgische markt. De twee L100 turbines met een ashoogte van 99 meter komen te staan in windpark Goeiende, aan de E17 bij Zele. Het streven is om het park eind 2017 operationeel te hebben.

Onder het motto ‘Wat er niet in zit, kan niet kapot gaan’ heeft Lagerwey een turbine ontwikkeld met minder componenten in vergelijking met andere turbines. De Lagerwey turbines kenmerken zich door hun direct drive technologie, uitstekende netinpassingeisen en een hoge mate van beschikbaarheid.

Ronald Boerkamp, Sales Director Lagerwey: “Lagerwey is verheugd met dit eerste windproject dat wij mogen realiseren voor de Belgische markt. Wij zijn Fortech en Triodos Bank bijzonder erkentelijk voor hun plezante samenwerking in dit project en het feit dat zij onze passie voor techniek, eenvoud en innovatie delen.”

Chris Derde, Bedrijfsleider Fortech: “Voor onze projecten zoeken we windturbines die technologisch top zijn, zoveel mogelijk energie produceren binnen het kader van de vergunning. De Lagerwey windturbine kwam als beste uit de vergelijking. We troffen bovendien een zeer geëngageerd team aan bij Lagerwey en waarden die we delen.”


“De windstroom die de turbines gaan leveren wordt via de coöperatie Wase Wind geleverd onder voordelige voorwaarden aan gezinnen, (agrarische) bedrijven en gemeenten in de regio. Het is voor de coöperanten ook mogelijk om financieel te participeren in het windpark. De voorbije jaren werd een dividend van 5,5% uitgekeerd”, zegt Kris Aper, Voorzitter van Wase Wind.

Tags: , , , , , , , , ,

Category: Bedrijven, Groene energie, Offshore windparken, Onderhoud, Onshore windparken, Onshore windparken, Wereldwijd Windparken, Windenergie, Windmolens, Windparken, Windturbinefabrikanten

Reacties zijn gesloten.