Mogelijke overname KCI door Sif

| 22 december 2020

Sif Holding en Royal IHC hebben een overeenkomst getekend over een voorgenomen overname door Sif van “KCI the engineers” (KCI). De definitieve overeenkomst is afhankelijk van de uitkomst van due diligence en wordt verwacht in het eerste kwartaal van 2021. Financiële details worden niet bekendgemaakt.

KCI (opgericht in 1987) heeft een trackrecord opgebouwd in de offshore (duurzame) energie-industrie met ontwerp en projectmanagement van complexe offshore engineering projecten. Zo ontwierp KCI ook de Double Slip Joint voor offshore wind. KCI is sinds 2018 onderdeel van Royal IHC.

Met het toevoegen van ontwerptechnische vaardigheden wil Sif een stap zetten om geïntegreerde totaaloplossingen te leveren voor de offshore windindustrie op het gebied van funderingen en diensten.

De voorgenomen overname van KCI is essentieel voor het opbouwen van voldoende engineeringcapaciteit en competentie om deze aanpak volledig te ondersteunen. Dit moet volgens Sif effectief resulteren in een betere productie-efficiëntie en lagere integrale kosten van de fundering voor onze klanten.

Fred van Beers, CEO van Sif Holding NV geeft aan dat in-house concept-, systeem- en gedetailleerde ontwerpengineering waarde toevoegt aan de totale funderingsoplossing, vooral gezien de huidige ontwikkeling waarbij turbines steeds groter worden. Het bedrijf wil met de samenvoeging een sterke basis vormen voor de monopile-oplossingen van de toekomst.

Ondernemingsraden van betrokken partijen zijn geïnformeerd of om advies gevraagd over de voorgenomen overname. Bron: Sif

Tags: , , , , , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.