Nationaal Windenergie Event: “We staan aan de vooravond van een gigantische energie-evolutie”

| 22 april 2016

Gisteren tijdens het Nationaal Windenergie Event in Bunnik waren tal van beleidsmedewerkers, bedrijven, adviseurs en overige geïnteresseerden in windenergie bijeen om te discussiëren over tal van onderwerpen. Dagvoorzitter Albert van der Hem (Blix) had de leiding over de sessie: Op Land. Windenergie heeft de toekomst en windenergie is een kans voor het bedrijfsleven.

Marjolein Demmers (De Groene Zaak): “De overheden (nationaal en lokaal) moeten en zijn al flink aan de slag om de energie-transitie van gas, olie, kolen te versnellen naar alternatieve, duurzame energie zoals windenergie. Er zijn veel kansen voor het bedrijfsleven. Het is de nieuwe manier van ondernemen, en het is een meerwaarde op het gebied van acquisitie, maatschappelijk en sociaal. De mindset van de burgers moet veranderen”. Teus Baars (Zeeuwind): “Het is een positieve ontwikkeling dat windenergie op zee nu ook meer wordt ingezet om de doelstelling van 16% in 2023 te halen. Voor de lange termijn zijn de ontwikkelingen optimistisch. De elektriciteitsprijzen zijn momenteel historisch laag.”

Hans Timmers (NWEA): “We staan aan de vooravond van een gigantische energie-evolutie. Deze week is de laatste kolencentrale op de Maasvlakte geopend, daar wordt niet meer in geïnvesteerd in olie en gas. Wel in duurzame energie. Acceptatie is het keyword. Nederlandse burgers zeggen nog te veel “NEE” tegen wind, olie, kolen en schaliegas. Energie wordt steeds meer van de omgeving en lokale overheid. De mindset van de burger moet veranderen”.

Richard Klatten (Qurrent): “Het energielandschap zal razendsnel veranderen. Marge maken op energieprijs is verleden tijd, de vervuiler gaat betalen. De energietransitie is al volop aan de gang. Steeds meer nieuwe partijen begeven zich op lokale markten. Ook op decentraal niveau zie je steeds meer decentrale energiecoöperaties. Op één manier kan met al deze bedrijven samengewerkt worden in de toekomst. “Namelijk, energie gratis maken”,  aldus Timmers.

windpark Noordpier Velsen

 

Tags: , , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.