Natuurmonumenten: Geen windmolens op de Veluwe

| 22 februari 2016

Natuurmonumenten is geschrokken van het idee van Gedeputeerde Staten van Gelderland om windturbines te plaatsen in natuurgebieden als de Veluwe. Zoek locaties waar aantasting van natuur en landschap minimaal is. Deze zijn er voldoende in Gelderland. 

De Veluwe trekt jaarlijks miljoenen bezoekers die genieten van het ongerepte landschap. In één klap vernietigen windturbines dit en dat is onomkeerbaar in het landschap.

De schade die dat teweeg brengt, is niet te compenseren’, zegt Jan Gorter, regiodirecteur Gelderland van Natuurmonumenten. ‘Het landschap staat overal onder druk. We moeten dat wat we nog over hebben koesteren.’

Het mogelijk maken van windmolens op de Veluwe staat volgens Natuurmonumenten in schril contrast met de ambitie van de provincie om de Veluwe  aantrekkelijker te maken voor recreanten, zodat het weer vakantiebestemming nummer 1 wordt.

Bezoekers waarderen de Veluwe juist om de rust en ruimte en het ongerepte landschap en willen daar ongestoord van genieten. Torenhoge windmolens tasten dat unieke karakter aan.

Bron: Natuurmonumenten

Tags: , , , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties (2)

Trackback URL | Reacties RSS Feed

 1. Jaap Langenbach schreef:

  Windmolens in grote bossen zijn onzichtbaar.

  • Theo schreef:

   Dat had je gedacht! Zodra je op een plek komt met weids uitzicht zou het landschap verknoeid zijn.
   Laat de windmolenlobby ergens anders zijn tanden maar op stukbijten.