Nederweert geeft groen licht voor windpark

| 22 april 2016

Raad van gemeente Nederweert heeft ingestemd met de ontwikkeling van toekomstige windparken in deze regio. De gemeenten Leudal, Peel & Maas, en Nederweert hadden al hun akkoord gegeven.

De vier gemeenten Nederweert, Leudal, Peel en Maas en Weert en Provincie Limburg hebben de intentie om invulling te geven aan het duurzame energievraagstuk. Een vraagstuk dat geldt voor elke provincie in Nederland, voortkomend uit het Nationaal Energieakkoord. De vier gemeenten en de Provincie Limburg hebben zodoende samen de handschoen opgepakt om windenergie te stimuleren en faciliteren.

Hiervoor hebben de partijen uitgangspunten op papier gezet met onder andere de wens dat opbrengsten uit windmolens zoveel mogelijk terugvloeien in de lokale gemeenschappen. De gemeenteraad van Nederweert ging in de vergadering van 19 april akkoord met deze uitgangspunten.

Nu de raad heeft ingestemd met de uitgangspunten kan verder gegaan worden met het proces naar realisering, echter zo ver is het nog niet. De gemeente gaat nu onderzoeken of er partijen zijn die een windpark willen ontwikkelen waarbij ook de kansrijke ontwikkelgebieden aan bod komen en de partijen getoetst worden aan de uitgangspunten.

Bron: Nederweert24.nl

 

Tags: , , , , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.