(Nog) Geen draagvlak voor windturbine in Goor

| 22 juni 2016

Gisteravond heeft de gemeenteraad van Hof van Twente geen groen licht gegeven voor een windturbine op het Goorse industrieterrein Zenkeldamshoek. De lokale energie-cooperatie ECHT wilde in samenwerking met Raedthuys Energie uit Enschede op deze locatie een windturbine realiseren. 

Het grootste deel van de gemeenteraad liet bezwaren uit de omgeving zwaar wegen. Met name het CDA en Gemeente Belangen zijn fel gekant tegen een windmolen op die plek.

Uiteindelijk werd het voorstel verworpen. 13 van de 25 raadsleden stemden tegen. Dat is een streep door de rekening van het college van B&W dat met de komst van de windmolen een stap wilde zetten naar de doelstelling om uiteindelijk te komen tot een energie neutrale gemeente in 2035.

Alle raadsfracties zijn het er wel over eens dat er ergens in de gemeente Hof van Twente een plek moet komen voor windturbines maar dan wel op een plaats waar er draagvlak is bij de buurtbewoners en het liefst meerdere windmolens op dezelfde plek. Met name het CDA pleitte hiervoor in de raadsvergadering.

Tags: , , , , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.