Nordex en Acciona Windpower fuseren

| 22 juni 2016

“Met het ondertekenen van deze overeenkomst tussen Nordex en Acciona Windpower (AWP) nemen wij nu de eerste stap om een belangrijke speler te worden als fabrikant van windturbines in de toekomst”, aldus Lars Bondo Krogsgaard (CEO van Nordex SE).  

In oktober 2015 vonden de eerste gesprekken tussen Nordex en Acciona Windpower plaats met als doel om wereldwijd een sterke speler te worden in de windenergie branche.

Nordex CEO, Lars Bondo Krogsgaard: “Acciona en Nordex zijn samengegaan en onze klanten wereldwijd zullen direct kunnen profiteren.”

AWP CEO, Jose Luis Blanco: “Na veelvuldig overleg met collega’s in Duitsland en Spanje ben ik ervan overtuigd dat deze stap de juiste is. In de toekomst zullen wij een uitstekende speler worden wereldwijd.

De Nordex en Acciona Windpower groep heeft meer dan 18 GW aan windenergie-projecten geïnstalleerd in meer dan 25 landen. Windturbines in de vermogensklasse van 1,5 tot 3,3 MW worden gebouwd. De totale omzet bedroeg in 2015 3.4 miljard euro en heeft 4.800 medewerkers. De producties vinden plaats in Duitsland, Spanje, Brazilië, India en de Verenigde Staten.

Meer informatie:  www.nordex-online.com

Tags: , , , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.