Ocean Grazer één van de finalisten van Prins Friso Ingenieursprijs 2022

| 22 januari 2022

Ocean Grazer één van de finalisten van Prins Friso Ingenieursprijs 2022Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) heeft deze week de drie kanshebbers voor de Prins Friso Ingenieursprijs 2022 bekend gemaakt. Marijn van Rooij van Ocean Grazer BV, dat een schaalbare duurzame energieopslagoplossing voor offshore bedacht, is één van de finalisten die kans maakt op de prijs. 

Met de Prins Friso Ingenieursprijs wil KIVI excellente ingenieurs en hun werk zichtbaar maken. Het is de achtste keer dat deze prijs wordt uitgereikt.

Ocean Grazer

Marijn van Rooij is co-founder en CTO van Ocean Grazer, een Nederlandse start-up en een spin-off van de Rijksuniversiteit Groningen dat sinds 2014 de Ocean Battery in ontwikkeling heeft. Ocean Battery is de eerste, schaalbare en milieuvriendelijke energieopslagoplossing op nutsschaal om hernieuwbare energie als windenergie op te slaan waar het wordt geproduceerd, offshore. Op die manier kunnen de lokale piekbelastingen in het netwerk verminderd en vraag en aanbod optimaal op elkaar afgestemd worden. Ocean Grazer werkt op dit moment aan een testveld voor energieopslag in de Eemshaven. Ocean Grazer won onlangs nog met de Ocean Battery de ‘Best of Innovation award’ in de categorie duurzaamheid, eco-design en smart energy, tijdens het technologie evenement CES 2022 in Las Vegas, VS.

De overige finalisten zijn: ir. Nikéh Booister, adviseur Waterveiligheid en Klimaatadaptatie bij Sweco en dr. ir. Sjoerd Kerstens, leading professional Water bij Royal HaskoningDHV.

Finale op 16 maart

Vanaf dinsdag 15 februari staan de profielen met video’s van deze drie finalisten online en start de publieksstemming. Tot en met dinsdag 15 maart krijgt het publiek de gelegenheid te stemmen op één van de drie finalisten, om zo tot een publiekswinnaar te komen. Daarnaast zullen de bevindingen van de vakjury de winnaar van de Prins Friso Ingenieursprijs bepalen. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens het jaarlijkse event de Dag van de Ingenieur op woensdag 16 maart.

Vorig jaar ging dr. ir. David Fernandez Rivas, universitair hoofddocent vloeistofdynamica aan de Universiteit Twente, er met de prijs vandoor. Bron: KIVI

Tags: , , , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.