Offshore windenergie groeit door naar 40 gigawatt in 2020

| 22 september 2014

In 2020 wordt een gezamenlijk geïnstalleerd vermogen van 39.9 gigawatt  verwacht wereldwijd in de offshore windenergie. Dit is ruim 5x zo veel ten opzichte van 2013.  Deze cijfers staan in het rapport van onderzoeksbureau GlobalData die de ontwikkelingen binnen de offshore windenergie nauwlettend volgt. 
De dalende kosten & overheidssubsidies zijn belangrijke aspecten voor de groei van offshore windenergie net als China en de Verenigde Staten willen investeren in windparken op zee. Tevens worden er in Europa de komende jaren diverse windparken op zee gebouwd. GlobalData is van mening dat ondanks de verwachte groei de markt iets zal afvlakken. Tussen 2006 – 2013 is de capaciteit gestegen van 0,9 naar 7,1 gigawatt.
De Europese Wind Energie Associatie (EWEA) presenteerde in juli eveneens optimistische cijfers. De organisatie verwacht dat de Europese landen tot 2020 zo’n 75 gigawatt geïnstalleerd vermogen bijplaatsen, voornamelijk afkomstig van windparken op land.

riffgat

 

Klik hier voor meer info

Bron: Global Data

Tags: , , , , , ,

Category: Bedrijven, Electriciteit, Groene energie, Offshore windparken, Offshore Windparken, Onshore windparken, Overheid, Wereldwijd, Wereldwijd Windparken, Windenergie, Windmolens, Windparken, Windturbines

Reacties zijn gesloten.