Oldambt stopt met protesteren tegen komst windpark

| 22 maart 2016

Tegen de komst van een windpark (4 windturbines tussen Scheemda en Zuidbroek) op het Oldambster grondgebied gaat de gemeente Oldambt (Groningen) zich niet langer verzetten. Wel is het van mening dat er wat voor de nadelige gevolgen van het windpark bij de N33 iets moet staan voor de inwoners. Dat beweert RTV Noord.

Minister Kamp heeft besluit gemaakt dat windpark er komt en de gemeente wil niet zijn kop in het zand steken maar samen het beste er van maken is de mening van , aldus Erich Wunker van de VVD.

De VCP blijft wel voet bij stuk houden. “We hebben in 2012 raadsbreed besloten dat we geen windmolens wilden’, zegt Jan Kenter van die partij. ‘Dan moet je daar aan vast houden als je jezelf als raad serieus wilt nemen. Ook als het negatieve gevolgen heeft.”
Een meerderheid van de gemeenteraad heeft nu dus besloten zich niet langer te verzetten tegen het besluit van de minister. De raad geeft het college daarmee ook de opdracht om zich maximaal in te spannen voor een ruimhartige compensatie voor de inwoners van de gemeente. Oldambt wil bovendien in de toekomst geen extra opgave opgelegd krijgen om meer windmolens binnen de gemeentegrens te laten plaatsen.
groningen

Tags: , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.