Pensioenfondsen, verzekeringsmaatschappijen richten NII (investeringsinstelling) op

| 22 mei 2014

Precies zoals Nijpels tijdens het vorige week gehouden Windcongres al aangaf is het voor pensioenfondsen en verzekeringsmaatschappijen interessant om te investeren in duurzame energie als zij er zekerheden voor terugkrijgen. Nu maakt de overheid bekend dat een dertiental pensioenfondsen, pensioenuitvoeringsorganisaties en verzekeraars  gezamenlijk de Nederlandse Investeringsinstelling (NII) gaan oprichten.

Dit werd vandaag bekend gemaakt tijdens de aanbieding van het rapport van NII-kwartiermaker Jan van Rutte aan minister Kamp van Economische Zaken. De NII gaat Nederlandse investeringsprojecten in infrastructuur, onderwijs, zorg, woningbouw, MKB en duurzame energie geschikter maken voor institutionele beleggers. Hierdoor kunnen zij meer investeren in de Nederlandse economie.

Investeringen in de economie

Minister Kamp: ‘Het kabinet ziet de NII als krachtig initiatief dat een belangrijke bijdrage kan leveren aan de financiering van Nederlandse projecten.’ Pensioenfondsen en verzekeraars hebben een vermogen van ongeveer 1.400 miljard euro. Daarvan willen zij graag een groter deel dan zij nu doen, in Nederland beleggen. Kamp: ‘De NII kan vraag en vermogen bij elkaar brengen en de noodzakelijke investeringen in de Nederlandse economie een duw in de goede richting geven. Dat levert welvaart en werkgelegenheid op.’  Namens het kabinet sprak de bewindsman zijn waardering uit voor het werk van kwartiermaker Van Rutte en voor de institutionele beleggers die nu de handschoen oppakken en de NII oprichten.kamp

Klik hier voor het originele bericht.

Bron: Overheid.nl

Tags: , , , , ,

Category: Bedrijven, Beleggen, Windenergie

Reacties zijn gesloten.