Seaway 7, Sif en Vattenfall ronden proefproject voor Hollandse Kust Zuid af

| 22 juli 2020

© Seaway 7

Seaway 7 heeft vandaag bekendgemaakt dat het met Sif en Vattenfall de eerste mockup-proeven voor het 1.500 MW Hollandse Kust Zuid (HKZ) offshore windpark met succes heeft afgerond.

De mockup-testen voor het Hollandse Kust Zuid-project van Vattenfall hebben de drie partijen in staat gesteld waardevolle inzichten te verwerven in het ontwerp van de HKZ-funderingen en inter-array kabels. Daarnaast hebben de proeven input geleverd voor de verdere ontwikkeling van het ontwerp van de installatietools en voor de kabelinstallatie.

Vattenfall heeft Seaway 7 geselecteerd als partner voor HKZ 1 & 2 in april 2019 en voor HKZ 3 & 4 in april 2020. Het bedrijf zal verantwoordelijk zijn voor het transport en de installatie van de 140 monopile-funderingen en 315 km 66 kV-inter-array kabels in waterdieptes tussen 18 en 27 meter. Sif is verantwoordelijk voor de fabricage en opslag van de monopile funderingen in hun Maasvlakte 2-faciliteit.

Volgend jaar staat een tweede reeks mockup-proeven gepland. De officiële offshore bouwactiviteiten zijn gepland voor 2021 en 2022.

Tags: , , , , , , ,

Category: Offshore windparken

Reacties zijn gesloten.