SemperPower start bouw van 68MWH energieopslagsysteem in Vlissingen-Oost

| 22 februari 2023

SemperPower 9,9 MWh batterij in Terneuzen

SemperPower gaat de realisatiefase in van haar derde grootschalige energieopslagproject. Dit batterijsysteem, genaamd Pollux, zal bij ingebruikname in het najaar van 2023 het grootste opererende batterijproject van Nederland zijn, en daarmee ook één van de grootste in Noordwest-Europa.

SemperPower’s derde grootschalige batterijsysteem, met 30 megawatt vermogen en een capaciteit van 68 megawattuur, wordt direct naast haar tweelingzus Castor midden in de energy-hub in Vlissingen-Oost gerealiseerd. In november 2021 werd ook al in het windpark Koegorspolder ten zuiden van Terneuzen een batterijsysteem van 9,9 MWh in gebruik genomen.

Alfen gaat als leverings- en installatiepartner het systeem bouwen op het terrein van North Sea Port. Het systeem wordt direct aangesloten op het Stedin-netwerk. Het project wordt mede mogelijk gemaakt met Triodos Bank, a.s.r. en beheerder van duurzame beleggingsfondsen Meewind als financieringspartners.

Dennis Schiricke, CEO, SemperPower: “Wij zijn trots dat wij op korte termijn ons derde grootschalige batterijproject mogen aankondigen. Het onderstreept opnieuw de ontwikkelingscapaciteiten van SemperPower en de voorname rol binnen de energietransitie die het bedrijf met haar projectpartners inneemt. We blijven zo samen de energietransitie versnellen! De timing opvolgend aan het succesvolle ‘Power-The-Future’-event en de bijbehorende launch van onze nieuwe website en huisstijl is daarnaast optimaal.”

De exploitatiefase volgt naar verwachting later dit jaar. Essent zal het batterijsysteem langdurig gebruiken om de volatiliteit van haar duurzame energieportfolio te ondervangen. Het project wordt gefinancierd door Triodos Bank, a.s.r. en beheerder van duurzame beleggingsfondsen Meewind. Bron: SemperPower

Tags: , , , , , ,

Category: Energieopslag, Windenergie

Reacties zijn gesloten.