Siemens Gamesa sleept megacontract binnen voor 2,6 GW Coastal Virginia Offshore Wind project

| 22 december 2021
Siemens Gamesa en Dominion Energy sluiten overeenkomst voor 2,6 GW Coastal Virginia Offshore Wind project

© Siemens Gamesa

Siemens Gamesa gaat 176 van haar SG 14-222 DD windturbines leveren voor het 2,6 GW Coastal Virginia Offshore Wind project van Dominion Energy Virginia, een dochteronderneming van Dominion Energy.

Naast de levering van de windturbines zal Siemens Gamesa ook gedurende waarschijnlijk 10 jaar service verlenen. De overeenkomst is nog onderworpen aan de gebruikelijke voorwaarden, waaronder de vereiste overheidsvergunningen. Naar verwachting zullen deze zaken in het eerste kwartaal van 2023 afgerond zijn.

Siemens Gamesa was al eerder geselecteerd als voorkeursleverancier. Het bedrijf levert haar platform SG 14-222 DD. Het prototype van deze windturbine met 14 MW vermogen en de optie tot 15 MW, werd in november 2021 in Denemarken geïnstalleerd en produceert momenteel stroom. Het is daarmee tevens de grootste geïnstalleerde offshore windturbine in de wereld.

De overeenkomst brengt Siemens Gamesa ook een stap verder met haar geplande afwerkingsfaciliteit voor offshore windturbinebladen in Portsmouth, Virginia. de eerste op de offshore markt in de Verenigde Staten.

Proefproject Coastal Virginia Offshore Wind

Het commerciële windpark bouwt voort op de kennis die is opgedaan via het bestaande 12 MW proefproject Coastal Virginia Offshore Wind. Hier staan al twee Siemens Gamesa 6 MW SWT-6.0-154 windturbines met een rotordiameter van 154 meter. Het proefproject is in bedrijf sinds oktober 2020 en bevindt zich in een onderzoeksjachtgebied dat grenst aan de commerciële projectlocatie.

Coastal Virginia Offshore Wind

Het Coastal Virginia Offshore Wind project wordt op ongeveer 43 km uit de kust van Virginia Beach, VA, in de VS gerealiseerd. De installatiewerkzaamheden zullen naar verwachting in 2024 beginnen. Het project staat gepland om tegen 2026 gereed te zijn. Het project zal dan naar verwachting jaarlijks genoeg schone energie leveren om het equivalent van 660.000 huishoudens van stroom te voorzien. Het is dan het grootste windpark in de Verenigde Staten, en één van de grootste ter wereld.

Het windpark draagt bij aan de verwezenlijking van de doelstelling van de Virginia Clean Economy Act, die vereist dat Virginia in 2045 over 100% schone energie beschikt. Daarnaast draagt het bij aan de doelstelling van de Verenigde Staten om tegen 2030 30 GW aan hernieuwbare energie toe te voegen. Bron: Siemens Gamesa

Tags: , , , ,

Category: Wereldwijd, Wereldwijd Windparken

Reacties zijn gesloten.