Sif levert monopiles for Hollandse Kust Noord OWP

| 22 december 2020

Maasvlakte 2 faciliteit © Sif Group

Staalproducent Sif Group (Sif) gaat 70 monopiles leveren voor het 759 MW offshore windpark Hollandse Kust Noord. Het bedrijf begint in 2022 met de productie van de monopiles die ontworpen zijn zonder transitiestuk.

Sif kreeg de opdracht van Van Oord, die als Balance of Plant-aannemer verantwoordelijk is voor de bouw van het windpark op zo’n 18,5 km uit de Nederlandse westkust.

De scope van Sif omvat de fabricage van de 70 TP-loze ontwerp-monopiles ( 65 kton staal) en opslag op de Maasvlakte 2-faciliteit in Rotterdam in 2022-2023. Na ontvangst van de Notice to Go (NTP), zal Sif in 2022 beginnen met de productie van de monopiles op twee locaties in Nederland.  Op de monopiles komen de Siemens Gamesa 11 MW turbines te staan.

De order was al opgenomen in het orderboek van Sif als een project waarover exclusief werd onderhandeld.

Hollandse Kust Noord
Het project Hollandse Kust Noord is ontwikkeld en wordt geëxploiteerd door CrossWind, een joint venture tussen Shell en Eneco. CrossWind won in juli van dit jaar de subsidievrije aanbesteding voor het windparkgebied.

Het windpark, dat nabij de bestaande windparken Prinses Amalia en Offshore Windpark Egmond aan Zee ligt, staat gepland voor aansluiting op het net in 2023 en zal een geïnstalleerd vermogen hebben van 759 MW, wat neerkomt op een opwekking van minimaal 3,3 TWh per jaar, vergelijkbaar met bijna 5% van het huidige totale elektriciteitsverbruik in Nederland.

Tags: , , , , , , , , ,

Category: Offshore windparken

Reacties zijn gesloten.