Startup Blade Made verkozen tot ‘Pioneer of the Year’

| 22 maart 2022

Fotograaf: Erwin Kessing

Blade Made, de circulaire windturbineblad startup, is verkozen tot Pioneer Of The Year 2022 tijdens de Impact Program van TedxAmsterdam.

Het impact Program is een trainings- en coaching programma waarbij TedxAmsterdam startups helpen om de markt op te gaan. Zeven verschillende startups streden om de titel ‘Pioneer Of The Year’ tijdens de finale van het Impact Program. Daarbij moesten de startups live pitchen voor een deskundige vakjury en een publiek van honderd geselecteerde experts, media, coaches, investeerders en grote bedrijven.

Blade Made

Blade Made maakt van de bladen van afgeschreven windturbines fantasierijke objecten. Zoals speeltuinen en straatmeubilair. De CO2 uitstoot wordt hiermee gereduceerd en de nieuwe producten houden er een kleinere ecologische voetafdruk op na dan bij conventionele ontwerpen het geval is. Blade Made hergebruikte al 25 bladen voor speeltuinen, bankjes en bushokjes in Rotterdam, Terneuzen en Almere. 

Sinds de zomer van 2021 is Blade Made een aparte startup geworden en heeft het de krachten gebundeld met New Citizen Design (NCD) en Newton Brown Urban Design (NBUD). De startup zit nu om de tafel met windpark eigenaren en energiebedrijven die hun afgedankte bladen kwijt moeten.

Impact Program

TedxAmsterdam hielp de afgelopen maanden zeven startups met ideeën om stappen te zetten en de markt op te gaan. Uit de ruim 80 aanmeldingen werden zeven Pioneers geselecteerd: Nicky Card, iSeekMe, Brigitt, KLABU, UPP!, Code Noir en ook Blade Made. Er werden cursussen aangeboden onder andere van Startupbootcamp, storytelling coaching van DEPT Agency en Mezrab Storytelling School, pitch training door de agency van David Beckett, en mentors via WeWork. Tijdens de finale afgelopen vrijdag werd Pioneer en startup Klabu verkozen als een van de publieksfavorieten. Blade Made trok de winst naar zich toe. Bron: TedxAmsterdam

Tags: , , , , ,

Category: Bedrijven

Reacties zijn gesloten.