TenneT installeert 6e stopcontact

| 22 juli 2014

Het zesde offshore-platform op heet Duitse deel van de Noordzee is geïnstalleerd. Het converterplatform SylWin alpha ligt 70 kilometer ten westen van het eiland Sylt (waar het platform naar vernoemd is) en beschikt over een capaciteit van 864 MW om windenergie van zee naar land te transporteren. Het platform is tot nu toe de krachtigste installatie voor het omzetten van wisselstroom in gelijkstroom op de Noordzee.

“Met de installatie van HelWin beta hebben wij in de afgelopen weken kort na elkaar twee platforms geïnstalleerd die samen circa 1,5 GW aan extra capaciteit bieden voor het aan land brengen van offshore-windenergie in het transportnet”, aldus Wilfried Breuer, directeur Offshore van TenneT Duitsland. De vijf convertorplatforms die TenneT sinds de herfst van 2013 in de Noordzee heeft geplaatst, kunnen vanaf het eerste kwartaal van 2015 ca. 3,7 GW aan offshore-windenergie naar land transporteren.

De offshore-netaansluitingen die TenneT al had aangelegd zijn dan nog eens verantwoordelijk voor ca. 0,6 GW aan transportcapaciteit. “De Duitse regering heeft besloten dat de transportcapaciteit voor offshore-windenergie in de periode tot 2020 met 6,5 GW moet worden uitgebreid. Dat doel zullen we nu al in 2015 voor twee-derde realiseren”, benadrukt Breuer.

zesde stopcontact op zee

Lees meer

Bron: TenneT

Tags: , , , , ,

Category: Electriciteit, Offshore windparken, Offshore Windparken, Overheid, Windenergie, Windparken, Windturbines

Reacties zijn gesloten.