Van der Vlist zet activiteiten voort voor Windplan Groen

| 22 augustus 2022

© Van der Vlist

Van der Vlist is opnieuw gekozen om de haven- en transportactiviteiten te verzorgen voor Windplan Groen, het grootschalige regionale windenergieplan van de Provincie Flevoland.

Windplan Groen voorziet in 90 windturbines in de gemeenten Dronten en Lelystad. De 90 turbines vervangen 98 oude turbines met een totaal vermogen van 168 MW in het gebied.  Van der Vlist is de aangewezen leverancier om de eerste 45 windturbines te transporteren.

De scope omvat de verplaatsing van meer dan 250 torendelen en 100 80-meter windbladen die via de havens van Moerdijk, Amsterdam en Flevokust Haven naar hun eindbestemming worden vervoerd. Van der Vlist past hierbij een ‘one-stop-shop’toe waarbij lossen, opslag, verschepen en wegtransport allemaal door Van der Vlist wordt gecoördineerd en uitgevoerd.

Voor dit windturbineproject heeft Van der Vlist project- en sitemanagers die vanaf het voortraject adviseren over onder andere logistiek, haalbaarheidsstudies en engineering. Zij zorgen er vervolgens voor dat het project van begin tot eind soepel verloopt.

Windplan Groen

Ruim 400, meest agrarische omwonenden in het projectgebied doen mee met Windplan Groen. Ruim 200 via de meerdere deelnemende parken in vereniging Windkoepel Groen als coördinerend initiatiefnemer en bijna 200 via Windshare. Windplan Groen doet op 17 september mee met de landelijke Open Energiedag.

Tags: , , , ,

Category: Onshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.