Van Oord rondt fundatie installatiewerk Borssele III & IV af

| 22 april 2020

Installatieschip Aeolus © Van Oord

Het bouwproces in het offshore windpark Borssele III & IV heeft een nieuwe mijlpaal bereikt. Alle 77 fundaties zijn geïnstalleerd. De klus werd uitgevoerd door Van Oord met gebruik van haar installatieschip ‘Aeolus’.

Als Balance of Plant-aannemer was Van Oord verantwoordelijk voor het ontwerp, de engineering, inkoop, bouw en installatie van de fundaties. De fundaties, monopiles, zijn in een periode van ongeveer 6 maanden, volgens planning, geïnstalleerd. De fundaties zijn gemaakt door Sif Group op de Maasvlakte 2..

Onder het Balance of Plant contract is Van Oord ook verantwoordelijk voor de verbindingskabels. Van Oord zet hier haar kabellegger Nexus voor in. Op dit moment zijn vier van de twaalf kabelbundels geïnstalleerd. Binnenkort start de installatie van de MHI Vestas V164 windturbines met een vermogen van 9,5 MW.

Over het windpark
Borssele III & IV wordt 22 kilometer uit de kust van Zeeland gerealiseerd door het Blauwwind consortium. Naast Van Oord (10%) bestaat deze tevens uit Partners Group (45%), Shell (20%), DGE (15%) en Eneco Groep (10%). Het windpark heeft straks een totaal geïnstalleerd vermogen van 731,5 MW. Het staat gepland om in 2021 operationeel te worden. De totale productie zal dan per jaar naar verwachting 3.000 gigawatt uur (GWh) bedragen. Voor de afname van de stroom zijn stroomafnameovereenkomsten van 15 jaar gesloten met Shell en de Eneco Groep.

 

Tags: , , , , , , ,

Category: Offshore windparken

Reacties zijn gesloten.