Van Oord wint omvangrijk O&M contract van Vattenfall

| 22 februari 2021

MPI Resolution © Van Oord

Het Zweedse energiebedrijf Vattenfall heeft Van Oord een Operations & Maintenance (O&M) contract gegund voor een termijn van 4 jaar, met de optie voor nog een jaar. Het contract omvat geplande en ongeplande onderhoudscampagnes voor ongeveer 600 windturbines van Vattenfall.

Van Oord zal via de MPI Offshore-organisatie jack-up en bijbehorende hijsdiensten leveren voor het uitwisselen van hoofdcomponenten in Vattenfall’s portfolio van offshore windparken in Europa. In 2018 werd de Britse specialist in offshore windinstallaties onderdeel van Van Oord. MPI Offshore levert al enkele jaren O&M-diensten voor Vattenfall’s volledige portfolio van offshore windparken in Europa. Het offshore installatieschip MPI Resolution zal het belangrijkste schip zijn dat de werkzaamheden uitvoert.

15 GW tegen 2030
Vattenfall exploiteert momenteel 10 offshore windparken; in Zweden, Denemarken, Duitsland, Nederland (Egmond aan Zee (OWEZ) en het VK. Tijdens de contractperiode zal Vattenfall’s offshore-portfolio worden uitgebreid tot 622 turbines met een gecombineerd vermogen van 2,6 GW. Vattenfall heeft de ambitie om tegen 2030 15 GW aan in gebruik genomen offshore windvermogen te exploiteren.

In Nederland bouwt Vattenfall het 1.500 MW Hollandse Kust Zuid project. Het bedrijf kreeg het recht om dit windpark te bouwen via 2 afzonderlijke aanbestedingen in 2018 en 2019. Het windpark zal bestaan ​​uit 140 Siemens Gamesa 11 MW windturbines. Het project, gelegen op ongeveer 22 km uit de kust van de provincie Zuid-Holland, wordt in 2023 het grootste offshore windpark ter wereld.

Beide partijen hebben de mogelijkheid om het contract met nog een jaar te verlengen.

Tags: , , , , , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.