Windmolens in Gelderse Winssen Ewijk

| 22 mei 2014

Het collega van B & W in Beuningen heeft langs de Maas en Waalweg in Winssen Ewijk een tweetal locaties aangewezen waar windmolens komen. Een derde locatie werd afgekeurd. B & W is het ook niet eens met een locatie in het Beuningse Veld (ten zuiden van de A73). Dit gebied is hoogwaardig openbaar gebied.

De provincie Gelderland zoekt locaties waar toekomstige windmolens komen te staan. In gemeente Beuningen komen er 3 en geen 6 tot 10 windmolens waar eerst over gesproken werd. De gemeente wil dat ook omwonenden profijt hebben van windmolens, bijvoorbeeld een lageren energieprijs, of dat de opbrengst ook in het dorpshuis gestoken kan worden of een andere voorziening.

Omdat het de inwoners van het nabijgelegen Weurt te veel overlast zou geven, komen er geen windmolens op het terrein van GDF-Suez (de elektriciteitcentrale) in Nijmegen.  De gemeente wil overigens ook nadenken over een zonnepark, in de oksel van knooppunt Ewijk, bij de Plas van Melssen. Daar zouden zonnecollectoren energie moeten opwekken.

Het college Beuningen Nu & Morgen – D66 ziet zichzelf als proactief op het gebied van duurzame energie. “Wij vinden gewoon dat de windmolens moeten komen”, aldus BN&M-wethouder De Klein. “Met D66 is dat iets gemakkelijker dan met de vorige partner VVD, maar de coalitiewissel is niet de reden dat we nu deze belangrijke stap zetten.”

Overigens worden er op 2, 3 en 5 juni informatieavonden georganiseerd in Gelderland over plannen windmolens.

DSC_0559

 

Bron: Gelderlander

Tags: , , , ,

Category: Groene energie, Windenergie, Windmolens, Windparken, Windturbines

Reacties zijn gesloten.