Windpark Streepland start met opbouw van windturbines

| 22 juli 2022
Windpark Streepland start met opbouw van windturbines

Van der Vlist Transport. Bron: Windpark Streepland

Windpark Streepland bereikt een nieuwe mijlpaal. Eind juli wordt een start gemaakt met de opbouw van de 3 windturbines.

Nu de toegangswegen, kraanopstelplaatsen, turbinefundaties en de elektriciteitskabels tussen de windturbines voor Windpark Streepland zijn aangelegd kan kan gestart worden met opbouw van de windturbines. Het gaat om 3 windturbines van het type Nordex N149-5X met 5,7 MW vermogen. Deze hebben een ashoogte van 135 meter, een rotordiameter van 149 meter, 72 meter lange bladen en een tiphoogte van bijna 210 meter.

In juli en augustus worden de onderdelen aangevoerd via speciaal transport. De meeste grote windturbine onderdelen worden via de haven van Moerdijk aangevoerd. De andere transporten gaan over de weg. Voordat de windturbines kunnen worden geïnstalleerd, wordt de hijskraan opgebouwd die de diverse onderdelen omhoog hijst. Als de windturbines zijn gebouwd, zijn er nog circa 4 weken nodig om de turbines gereed te maken voor de testfase (het proefbedrijf).

Over Windpark Streepland

Windpark Streepland wordt ontwikkeld door Goede Buren, een initiatief van Windunie, Greenchoice en Meewind. Het windpark is onderdeel van Energie A16, waarbij straks in totaal 28 windturbines schone energie opwekken in de gemeenten Breda, Drimmelen, Moerdijk en Zundert. Een kwart van het rendement van de 28 windturbines wordt geïnvesteerd in lokale projecten voor energiebesparing en het schoon opwekken van energie. Bron: Windpark Streepland

Tags: , , , , , , ,

Category: Onshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.