Windpark Weijerswold in bedrijf gesteld

| 22 januari 2021

Bron: Pure Energie

De 4 windturbines in Windpark Weijerswold zijn door de turbineleverancier formeel overgedragen aan Windunie en Pure Energie, de exploitanten van het windpark. Hiermee is het windpark bij Weijerswold in de gemeente Coevorden officieel in bedrijf gesteld. Gezamenlijk wekken deze per jaar naar verwachting circa 48 miljoen kilowattuur (kWh) op.

Windpark Weijerswold is een gezamenlijk initiatief van duurzaam energiebedrijf Pure Energie, coöperatie Windunie en een aantal grondeigenaren. In september 2018 werden het bestemmingsplan en de vergunningen voor de 4 windmolens Langs de provinciale weg N863 tussen Schoonebeek en Coevorden in de gemeente Coevorden onherroepelijk.

Het Deense bedrijf Vestas verkreeg in december 2019 het contract voor de levering van de 4 turbines. Het gaat om het type V136 met een ashoogte van 113,5 meter, een rotordiameter van 136 meter en een tiphoogte van 181,5 meter. De turbines hebben elk een vermogen van ongeveer 3 MW. Begin 2020 werd begonnen met de voorbereidende werkzaamheden op het terrein van het windpark. De bouw van de turbines begon eind augustus 2020. Begin oktober 2020 meldden de initiatiefnemers dat de bouw van alle 4 windturbines compleet was.

Nu Vestas de windturbines formeel heeft overgedragen kunnen de laatste werkzaamheden afgerond worden zoals het plaatsen van hekken op de toegangswegen, verwerken van de overgebleven grond en het asfalteren van de toegangswegen en de kraanopstelplaatsen. Daarnaast wordt nog gekeken naar de instellingen van het systeem dat sinds december 2020 actief is om de hoeveelheid slagschaduw bij woningen in de omgeving zoveel mogelijk te beperken, de zogeheten stilstandsvoorziening.

Tags: , , , , , , , ,

Category: Onshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.