TenneT, Statnett & KfW tekenen contract voor transportkabel

| 23 maart 2015
TenneT, Statnett & KfW tekenen contract met ABB AB. De zogenaamde NordLink partners is een zogenaamde groene kabel tussen de elektriciteitsmarkten van Duitsland, en Noorwegen en een belangrijk thema op een congres over duurzame energie.
Het Duitse deel van de HVDC-transportkabel (High Voltage Direct Current) (623 km) voor het NordLink-project en voor de bouw van een tweetal converter-stations.
Het Nederlands Koningspaar was aanwezig bij de ondertekening.  Tijdens dit congres werden de koning en de koningin bijgepraat over de werkwijzen en technologieën die komen kijken bij het gebruik van hernieuwbare energie.

Een verbinding tussen Noorse waterkrachtenergie en Duitse windenergie biedt voor beide landen voordelen. Wanneer bijvoorbeeld in Duitsland sprake is van een overschot aan windenergie, kan dit via NordLink naar Noorwegen worden getransporteerd.

De waterreservoirs in Noorwegen fungeren daarbij als ‘natuurlijke opslag van windenergie’, doordat het water in de reservoirs wordt vastgehouden. Duitsland kan op haar beurt duurzame Noorse energie uit waterkracht importeren bij een hoge vraag naar energie. 
gemini

Lees meer

Bron: Infrasite.nl

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.