Alle turbines Windpark Samen Voor de Wind ontmanteld

| 23 maart 2019

Alle 7 turbines van Windpark Samen Voor de Wind zijn ontmanteld. De oude turbines maken plaats voor nieuwe turbines met een hoger vermogen.

Het windpark bestond uit 7 Enercon, type E66, turbines die sinds 2002 in een lijnopstelling langs de Overijsselse tocht nabij Swifterbant in de Gemeente Dronten opgesteld stonden. Het windpark is een initiatief van 7 agrariërs. Het park levert stroom aan Greenchoice.

De zeven nieuwe windturbines zijn van het type E82 met een ashoogte van 69 meter. De windturbines produceren gemiddeld 35.000.0000 KWh per jaar, het equivalent van het energieverbruik van ongeveer 9.000 gezinnen. Dit zijn er 1.500 meer dan het oude windpark opleverde.

De windturbines zijn met een 750 tons Liebherr kraan van Sarens ontmanteld. Dit werk werd uitgevoerd door het Litouwse bedrijf  Inikti. De oude windmolens krijgen een tweede leven in Litouwen. Het puin van de oude fundamenten wordt hergebruikt voor het maken van nieuwe opstelplaatsen. Bron: Windpark Samen voor de Wind. Foto: Facebook

Tags: , , , , ,

Category: Onshore windparken, Windenergie, Windparken

Reacties zijn gesloten.