Buss Terminal Eemshaven uitvalbasis voor bouw windturbines Hollandse Kust Noord

| 23 september 2021
Buss Terminal Eemshaven uitvalsbasis voor bouw windturbines Hollandse Kust Noord

Bron: Buss Energy

Vanaf oktober 2022 gaat de Eemshaven dienen als basishaven voor de voormontage en installatie van de windturbines voor het offshore windpark Hollandse Kust Noord. Buss Terminal heeft hiervoor het contract binnengehaald. 

Hollandse Kust Noord is gelegen op ongeveer 18,5 km uit de kust van de provincie Noord-Holland. Het is een project van CrossWind, een joint venture van Shell en Eneco. In het windpark komen 69 Siemens Gamesa windturbines met elk 11 MW vermogen te staan. Het gezamenlijk vermogen van het windpark is bij gereedkomen in 2023 759 MW.

De turbines zullen vanaf de Eemshaven worden geïnstalleerd. Buss Terminal, onderdeel van de Buss Energy Group, zal ongeveer 210.000 m² van de 250.000 m² grote zware-ladingterminal in de Julianahaven beschikbaar maken voor de voormontage en installatie van rotorbladen, gondels en torens.

Buss Terminal Eemshaven beschikt over een 694 m lange kade en kan een capaciteit aan tot 35 ton/m² oppervlakte lading. Dit maakt de terminal geschikt als rangeerhaven voor offshore windprojecten in de Noordzee. De terminal heeft al meer dan tien grootschalige offshore projecten begeleid. Vorig jaar won het nog een mega-contract voor het Britse Hornsea Two project. Bron: Buss Energy

Tags: , , , , ,

Category: Offshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.