BW Ideol, EDF Renewables en Maple Power doen samen mee in pre-selectieronde van Franse tender voor drijvende wind

| 23 mei 2022
BW Ideol, EDF Renewables en Maple Power doen samen mee in aankomende tender voor drijvende wind in de Middelandse Zee

BW Ideol drijvende windtechnologie Bron: BW Ideol

BW Ideol, EDF Renouvelables en Maple Power hebben op 23 mei hun voorselectiedossier ingediend voor de aanbesteding van AO6 voor drijvende offshore windenergie in de Middelandse Zee.

BW Ideol, ontwikkelaar van de drijvende windtechnologie, tekende een overeenkomst met het consortium bestaande uit EDF Renouvelables, een dochteronderneming van de EDF-groep, en Maple Power, een joint venture van CPP Investments en Enbridge Inc., om samen te werken aan het ontwerp van drijvende funderingen voor de aanbesteding AO6 voor drijvende offshore windenergie.

De aanbesteding werd op 14 maart gelanceerd door de Franse premier Jean Castex, een maand nadat de Franse president Emmanuel Macron een doelstelling van 40 GW aan offshore windenergie tegen 2050 had aangekondigd. De aanbesteding heeft betrekking op twee locaties met elk een vermogen van 250 MW. Gecombineerd zouden deze twee projecten het equivalent kunnen produceren van het huishoudelijk elektriciteitsverbruik van ongeveer één miljoen inwoners.

De winnaars van deze aanbestedingsprocedures zullen in 2023 worden geselecteerd en naar verwachting zullen de twee windparken tegen 2030 in bedrijf worden gesteld. De partijen hebben eerder ook samengewerkt in het kader van de aanbesteding Bretagne Sud (AO5).

BW Ideol is op dit moment al bezig met twee drijvende offshore windprojecten in Frankrijk en Japan, een aanzienlijke projectpijplijn waaronder 1GW in ontwikkeling in Schotland.

 

Tags: , , , , ,

Category: Drijvende windenergie, Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.