Duitse CIC heeft ECN Wind Energy Facilities overgenomen

| 23 oktober 2020

GE’s prototype for its Cypress platform installed at the ECN test site. © GE

Het in Hamburg gevestigde Connected Infrastructure Capital GmbH (CIC) heeft 100% van de aandelen in ECN Wind Energy Facilities B.V. (EWEF) overgenomen. Het Duitse bedrijf heeft daarnaast de intentie om voor ongeveer 800 MW aan goedgekeurde onshore windparken te ververwerven in de komende 36 maanden.

EWEF is door onderzoeksbureau ECN (nu deel van TNO) opgericht en is eigenaar van een windpark in de Wieringermeer dat samen met het onlangs geopende Prinses Ariane Windpark van Vattenfall onderdeel uitmaakt van het Windpark Wieringermeer plan.

Het windpark bestaat uit twee delen. Een deel bestaat uit het in 2019 operationeel geworden park met 8 Vestas V126 turbines met een totaal vermogen van 30,4 MW. Hier kan onafhankelijk onderzoek en beproevingen verricht worden. Daarnaast is er een testpark met in totaal 9 prototypesites met een volledig ontwikkelde infrastructuur en een totaal vermogen van ongeveer 35 MW, die aan fabrikanten worden verhuurd om hun prototypes te testen om typecertificaten te verkrijgen.

De koper van de aandelen is CIC EWEF B.V, een Nederlandse dochteronderneming van CIC. Bij de transactie heeft CIC de aandelen verworven onder de 50 + 1-regel. Naast CIC hebben lokale partijen 50% van het aandeel van het in werking zijnde windpark.

“We zijn erg blij dat we de aandelen van het bedrijf hebben kunnen kopen”, zegt Hans Joern Rieks, oprichter van CIC. “Het is een aantrekkelijke aanwinst en een investering op lange termijn en past daarom heel goed in onze groeistrategie.”

CIC, een joint venture van Jopo GmbH en VentusVentures Holding GmbH, is gespecialiseerd in gestructureerde financieringsoplossingen in de duurzame energiesector en concentreert zich op de verwerving van goedgekeurde windmolenparkprojecten met een hoog rendement in Europese markten met een speciale focus op Scandinavië. De oprichters van CIC hebben al meer dan 900 MW aan duurzame energieprojecten geïmplementeerd in de VS, Frankrijk, Denemarken en Duitsland.

Tags: , , , , ,

Category: Onshore windparken

Reacties zijn gesloten.