Eerste heipaal geslagen voor Windpark Nij Hiddum-Houw

| 23 augustus 2021
Eerste heipaal geslagen voor Windpark Nij Hiddum-Houw

Bron: Windpark Nij Hiddum-Houw

Vorige week is de eerste heipaal voor Windpark Nij Hiddum-Houw in de provincie Friesland geslagen. Naar verwachting duren de werkzaamheden tot eind oktober.

Op woensdag 18 augustus startte de aannemerscombinatie Jansma Drachten B.V. – M. Westra B.V. met het heien van de palen voor de funderingen en de onderstations. De aannemer verwacht ongeveer één fundering per week te kunnen heien.

Per fundering gaan er ongeveer 44 palen de grond in. De palen zijn 56 cm in doorsnede en worden afhankelijk van de locatie 22 meter tot 36 meter in de bodem geheid.

Windpark Nij Hiddum-Houw

Het windpark betreft een opschalingsproject (repowering) waarbij zestien Vestas windturbines met een totaal opgesteld vermogen van ongeveer 5 MW worden vervangen door negen Enercon E136 EP5 met elk 4,65 MW vermogen.

De initiatiefnemers van het windpark zijn Vattenfall en Gooyum-Houw BV, een samenwerkingsverband van 45 particulieren en bedrijven uit de omgeving.  Vattenall is eigenaar van 4 windturbines en Gooyum-Houw van de overige 5 windturbines. In december 2020 werd door de initiatiefnemers groen licht gegeven voor het project.

Het totale opgestelde vermogen van het windpark wordt 42 MW.  In de tweede helft van 2022 wordt de eerste groene elektriciteit verwacht. Bron: Windpark Nij Hiddum-Houw

 

Tags: , , , , , ,

Category: Onshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.