Eerste turbine onderdelen komen aan bij Windpark Zonzeel

| 23 september 2022

Bron: WIndpark Zonzeel

De eerste onderdelen voor de turbines van Windpark Zonzeel bij het knooppunt Zonzeel langs de A16 en A59 zijn gearriveerd. Het windpark maakt deel uit van het grotere project Energie A16.

Windpark Zonzeel krijgt zes windturbines. Het project is een samenwerking tussen Eneco, Pure Energie en Traais Energie Collectief (TEC). Pure Energie heeft Vestas geselecteerd als leverancier voor 3 windturbines. Vestas zal hun type V150 leveren met een ashoogte van 135 meter en een rotordiameter van 150 meter. Eneco en TEC hebben gekozen voor windturbineleverancier Nordex voor de levering van 3 windturbines van het type N149, met een ashoogte van 135 meter en een rotordiameter van 149 meter.

Noord-Brabant heeft de ambitie om in 2050 geen koolstofuitstoot meer te produceren in de elektriciteitssector. Daartoe heeft de provincie het initiatief genomen om samen met de gemeenten Drimmelen, Breda, Zundert en Moerdijk windenergie langs de A16 te realiseren.

Binnen dit project, Energie A16, worden maar liefst 28 windturbines geplaatst, gelijkmatig verdeeld langs beide zijden van de snelweg. In totaal komen er vijf clusters van windturbines, telkens één in de gemeenten Klaverpolder, Galder, Nieuwveer, Hazeldonk en Zonzeel.

Tags: , , , ,

Category: Onshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.