Elia breidt offshore wind activiteiten uit via WindGrid

| 23 februari 2022
BE-Elia breidt offshore wind activiteiten uit via WindGrid

Markus Laukamp, vanaf 1 april CEO WindGrid

Belgische Elia Group wil  inspelen op toekomstige investeringen in netinfrastructuur op zee die nodig zijn voor de versnelling van de energietransitie. Het heeft hiervoor dochtervennootschap WindGrid opgericht.

Elia Group is actief in elektriciteitstransmissie. De voorbije jaren heeft Elia Group bijgedragen tot de ontwikkeling, de bouw, de integratie en het beheer van het elektriciteitsnet op zee. Via de dochterbedrijven Elia en 50Hertz werden innoverende projecten uitgevoerd, zowel in de Noordzee als in de Baltische Zee.

Met WindGrid wil Elia Group haar internationale activiteiten verder uitbreiden door in te spelen op geplande grootschalige investeringen voor de ontwikkeling van offshore elektriciteitsnetten in Europa en daarbuiten. Zo wil de Europese Commissie de huidige offshore windcapaciteit tegen 2030 verviervoudigen tot 60 GW en tegen 2050 voort optrekken naar 300 GW.

“WindGrid zal een betrouwbare partner zijn voor overheden die proactief offshore netinfrastructuur willen uitbouwen en voor ontwikkelaars van hernieuwbare energie die op zoek zijn naar oplossingen om hun offshore energieprojecten op een betrouwbare manier aan te sluiten op het elektriciteitsnet aan land. Door onze ervaring en knowhow maximaal te benutten en mee te investeren in internationale offshore netinfrastructuur, zal WindGrid een fundamentele bijdrage leveren tot het versnellen van de energietransitie.” -Chris Peeters – CEO Elia Group

CEO Markus Laukamp

De raad van bestuur van Elia Group heeft de oprichting van WindGrid goedgekeurd. WindGrid zal vanaf 1 april 2022 geleid worden door de Duitser Markus Laukamp. Als managing director bij het Duitse STEAG New Energies Gmbh heeft hij een solide trackrecord in het plannen en managen van strategie- en implementatieprojecten. Bovendien heeft hij door zijn eerdere functies bij Booz Allen Hamilton (nu onderdeel van PwC), Essent en DONG Energy (nu Ørsted) een grondige kennis van de Duitse en Europese energiemarkten. Bron: Elia

 

Tags: , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.