EWT installeert 50e windturbine in Groot-Brittannie

| 23 september 2013

Het Nederlandse bedrijf Emergya Wind Technologies B.V. (EWT) heeft een mijlpaal bereikt door zijn 50ste windturbine te installeren in de Britse markt. Dit heuglijke feit vond plaats in Devon bij Thorne Farm. EWT is Nederlands grootste windturbinefabrikant en marktleider in het Verenigd Koninkrijk wat betreft middelgrote windprojecten (500kW-900kW).

 Porterledge Renewable Limited, de ontwikkelaar van het Thorne Farm project, koos uiteindelijk voor een EWT 500kW windturbine omdat deze machine een zeer hoge energie-opbrengst heeft en daarmee een aantrekkelijke financiële investering is. “Porterledge had oorspronkelijk een 330kW turbine met 33m rotordiameter en een ashoogte van 53m op het oog”, zegt eigenaar John Pearson, “maar deze was niet meer leverbaar. Toen gingen we op zoek naar een windturbine die binnen dezelfde bouwvergunning zou passen. De EWT DW52-500kW met een ashoogte van 61m leek ervoor te zijn gemaakt, en levert bovendien 60% meer energie op.”EWT.50th.windturbine

Afgezien van de hogere opbrengst van EWT turbines, waarderen klanten de robuustheid van de direct drive technologie en de aanwezigheid van lokale service- en onderhoudsteams, waardoor EWT windturbines ruim boven gemiddeld presteren. Bovendien zijn alle EWT 500kW projecten geaccrediteerd door Ofgem (Office of Gas and Electricity Markets), wat een vereiste is om in aanmerking te komen voor een subsidieregeling in het Verenigd Koninkrijk.

EWT wil zijn marktleiderspositie in de Britse markt verstevigen, maar is daarnaast ook actief op de Nederlandse markt. Er zijn inmiddels meer dan 20 EWT turbines operationeel in Nederland; naar verwachting zal dit aantal in het komend jaar aanzienlijk worden uitgebreid. Bij de installatie van een windturbine(park) gebruikt EWT, evenals zijn klanten, zoveel mogelijk lokale leveranciers en aannemers. EWT streeft ernaar om kansen te creëren voor zowel de Nederlandse als de Britse industrie, voor vandaag en in de toekomst.

Category: Bedrijven, Beleggen, Electriciteit, Groene energie, Onderhoud, Onshore windparken, Rotorblad, Windenergie, Windmolens, Windparken, Windturbines

Reacties zijn gesloten.