Federale rechter wijst protest af van inwoners tegen offshore windpark in de VS

| 23 mei 2023

Federale rechter wijst protest af van inwoners tegen offshore windpark in de VSVorige week heeft een Amerikaanse federale rechter van de U.S. District Court van Massachusetts een rechtszaak van een groep inwoners van Nantucket tegen het eerste grootschalige offshore windproject in Amerikaanse wateren verworpen.

Een groep inwoners van het eiland Nantucket in Massachusetts had, verzameld onder Nantucket Residents Against Turbines, een klacht ingediend tegen federale vergunningsinstanties. Volgens de inwoners zijn de verstrekte vergunningen voor het 800 MW offshore windpark Vineyard Wind in strijd met het ‘Endangered Species Act’.

De Walvis Noordkaper is een bedreigde diersoort die veelvoudig voorkomt in het windparkgebied. De inwoners claimen dat de verstrekte milieuvergunning geannuleerd moet worden en eisten een onmiddellijke bouwstop van het windpark.

Volgens de rechter Indira Talwani heeft het Bureau of Ocean Energy Management (BOEM) en de National Marine Fisheries Service (NMFS) wel rekening gehouden met de “Endangered Species Act’ door de bouwwerkzaamheden, met name het heien van de monopiles, seizoengebonden te stoppen.

Vineyard Wind

Vineyard Wind is een project van Vineyard Wind, een joint venture tussen AVANGRID, Inc. en Copenhagen Infrastructure Partners (CIP). De locatie van het offshore windpark is ca. 25 km in het zuidwesten van het eiland Martha’s Vineyard. De bouw van het windpark is ver gevorderd. Nog in 2023 zullen de eerste windturbines stroom opwekken. In de loop van 2024 zal het windperk volledig operationeel zijn. Met 800 MW vermogen is dit het eerste commerciële offshore windpark van de VS.

Tags: , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.