Fugro gaat geotechnisch onderzoek uitvoeren in 3 Nederlandse offshore windparkzones

| 23 november 2022

Fugro Voyager © Fugro

Fugro heeft van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) twee opdrachten toegewezen gekregen voor geotechnisch onderzoek voor de Nederlandse IJmuiden Ver Site V-VI, Nederwiek (zuid) Site I en Hollandse Kust (west) Site VIII offshore windzones.

Het gaat om de grootste campagne van de RVO tot nu toe en maakt deel uit van de versnelde ontwikkeling voor windenergie op zee als onderdeel van de Offshore Wind Routekaart 2030. Zodra de windparken zijn voltooid, zullen zij een totaal geïnstalleerd vermogen van circa 4,7 GW leveren.

De uitgebreide geodata zullen door de ontwikkelaars van de windparken worden gebruikt als input voor voorlopige technische ontwerpstudies en toekomstige aanbestedingen, en zullen ook beschikbaar zijn voor het ontwerp van stroomkabels, archeologisch en marien biologisch onderzoek.

Activiteiten

Gespecialiseerde geotechnische schepen uit de Fugro-vloot zullen in maart 2023 met het onderzoek beginnen. De activiteiten lopen door tot in het vierde kwartaal van 2023.

Het veldwerk omvat onderzoek van de zeebodem en de ondergrond. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de modernste technieken en innovaties, waaronder Fugro’s SEACALF® Mk V DeepDrive® systeem voor kegelpenetratie van de zeebodem en WISON® Mk V Ecodrive. Fugro’s data delivery platform zorgt voor veilige en gemakkelijke toegang voor opdrachtgevers. Een grotere laboratoriumcapaciteit aan boord van de schepen zorgt voor een snellere verwerking van de resultaten. Latere uitgebreide laboratoriumtesten zullen plaatsvinden in Fugro’s onlangs uitgebreide laboratoria in het Verenigd Koninkrijk en België.

 

Erik Jan Bijvank, Fugro’s Group Director Europe & Africa verklaarde: “Wij zijn verheugd dat dit belangrijke project aan ons is gegund en dat wij de Nederlandse overheid kunnen ondersteunen bij het realiseren van haar nieuwe duurzame doelstellingen. Onze unieke combinatie van technische mogelijkheden, middelen, innovaties en getalenteerde mensen onderstreept onze inzet voor een veilige en leefbare wereld door het leveren van de best mogelijke gegevens ter ondersteuning van de energietransitie”.

Deze opdrachten waren al gedeeltelijk opgenomen in Fugro’s 12-maands orderportefeuille per september 2022.

Tags: , , ,

Category: Offshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.