GE en Acta Marine tekenen contract voor Saint-Nazaire Service Operation Vessel

| 23 september 2021
GE en Acta Marine tekenen contract voor Saint-Nazaire Service Operation Vessel

Bron: Acta Marine

GE Renewable Energy (GE) gaat het Service Operation Vessel (SOV) ‘Acta Auriga’van Acta Marine charteren voor de voor de inbedrijfstellingsactiviteiten van de windturbines in het Franse offshore windpark Saint-Nazaire. De beide tekenden deze week hiervoor een leveringscontract. 

Het offshore windpark Saint-Nazaire wordt op ongeveer 12 km uit de kust van Saint-Nazaire gebouwd. Het is een project van EDF Renouvelables en EIH S.à r.l, een indirecte dochteronderneming van Enbridge Inc, en CPP investments. In het windpark komen tachtig Haliade 150-6MW windturbines van GE te staan.

‘Acta Auriga’ zal in het tweede kwartaal van 2022 ingezet worden namens GE om ondersteuning te bieden bij de mechanische voltooiing en inbedrijfstelling van de tachtig windturbines tijdens de bouwfase van het 450 MW offshore windpark Saint-Nazaire.

Daarnaast zal de Acta Auriga ook zorgen voor accommodatie, vervoer voor het projectpersoneel en heeft het schip capaciteit om goederen te vervoeren die nodig zijn voor het windpark. Als uitvalbasis wordt GE’ logistieke hub in de haven van Saint-Nazaire gebruikt.

John Higgins, Project Management Leader bij GE Renewable Energy Offshore Wind zegt: “We zijn erg blij om voor de eerste keer samen te werken met Acta Marine en de Acta Auriga SOV te kunnen charteren tijdens de mechanische afwerkings- en inbedrijfstellingsfasen. Ik vertrouw erop dat de kwaliteit van het scheepsontwerp en de vaardigheden van hun teams onze projectteams zullen ondersteunen bij de tijdige en kwaliteitsvolle uitvoering van de offshore werken.”

Simon Anink, General Manager Commerce bij Acta Marine licht toe: “We zijn zeer verheugd dat het ervaren team van GE Renewable Energy ons Walk to Work schip Acta Auriga heeft gekozen voor de offshore activiteiten aan het offshore windpark van Saint-Nazaire en we zijn er trots op deel uit te maken van de eerste grootschalige offshore windontwikkeling in Frankrijk. We zijn ervan overtuigd dat de Acta Auriga goed zal passen bij het project en zal zorgen voor een comfortabel verblijf voor de technici offshore en een efficiënte uitvoering van de offshore scope voor het projectteam van GE.”

Saint-Nazaire zal het eerste commerciële windpark in Frankrijk zijn. De ingebruikname van het windpark moet eind 2022 voltooid zijn. Bron: Acta Marine

Tags: , , , , , ,

Category: Wereldwijd, Windenergie

Reacties zijn gesloten.