Glennmont en MN kondigen 700 miljoen Euro investeringsplan in duurzame energie aan

| 23 september 2022

Glennmont Partners heeft deze week de lancering aangekondigd van hun Nuveen European Core Renewable Infrastructure (NECRI) strategie. Dit doet het in samenwerking met MN, een van de grootste pensioenuitvoerders en vermogensbeheerders in Nederland.

NECRI is een evergreen-strategie die Glennmont, onderdeel van Nuveen, een van ’s werelds grootste fondsbeheerders die investeert in schone energie, en MN (namens haar klant PMT) het mandaat geeft om vanaf Q4 in 2022 te investeren in duurzame projecten op brownfields in heel continentaal Europa. Dit omvat Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Spanje, Italië, de Scandinavische landen, Duitsland en de overige Benelux-landen.

MN, die eerder heeft geïnvesteerd in de strategieën van Glennmont, zal namens haar klant PMT € 600 miljoen investeren in NECRI. TIAA, het moederbedrijf van Nuveen, zal zorgen voor afstemming met de klanten door de strategie te steunen met een investering van € 100 miljoen. Het is de tweede strategie die Glennmont lanceert als onderdeel van Nuveen Infrastructure, na hun overname door Nuveen begin 2021.

De nieuwe strategie combineert de 15-jarige staat van dienst van Glennmont op het gebied van investeringen in duurzame energie met de aanzienlijke ervaring van MN op het gebied van vermogensbeheer en maatschappelijk verantwoord investeren. MN heeft momenteel een vermogen van 175 miljard euro onder beheer. NECRI zal deze expertise gebruiken om bewezen technologieën zoals offshore wind, onshore wind, zon-PV, waterkracht en opslag te identificeren en erin te investeren. Bron: MN/Glennmont

Tags: , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.