Ingka Group investeert in het offshore windenergie portfolio van Source Galileo

| 23 oktober 2023

Ingka Group investeert in het offshore windenergie portfolio van Source Galileo, een Europeese projectontwikkelaar met vestigingsplaatsen in London en Dublin. De investering loopt via Ingka investments, de investeringsmaatschappij van de Ingka Group, die eigenaar van Ikea is.

Deze strategische investering van Ingka Investments heeft betrekking op 20% van het offshore windenergie portfolio van Source Galileo. Source Galileo heeft het plan om 10 GW offshore windenergievermogen te ontwikkelen in het noordwestelijke gedeelte van Europa voor de opwekking van duurzame stroom en de productie van waterstof.

De investering van Ingka is een onderdeel van haar plan 6,5 miljard Euro te besteden met het doel het energieverbruik van de gehele leveringsketen van Ikea volledig duurzaam te maken. Tot nu toe heeft Ingka Investments al meer dan 4 miljard Euro in duurzame energieprojecten geïnvesteerd.

De nieuwe investering van Ingka Investments in Source Galileo is een uitbreiding van een al bestaande samenwerking op het gebied van drijvende offshore windenergie in Noorwegen. Ingka Investment en Source Galileo vormen met het Japanse energiebedrijf Kansai Electric Power en de Noorse projectontwikkelaar voor drijvende windenergie, Oceanwind Odfjell, her UtsiraVind consortium. Het doel van het consortium is om aan de tender voor de geplande drijvende offshore windpark Utsira Nord deel te nemen.

Tags: , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.