KenzFigee en CMIC gaan samenwerken in Chinese offshore wind markt

| 23 juni 2022
KenzFigee en CMIC gaan samenwerken in Chinese offshore wind markt

Bron: KenzFigee

KenzFigee en CMIC Ocean En-Tech Holding Co., Ltd. (CMIC), een wereldwijde leverancier van geïntegreerde oplossingen voor onshore, offshore olie en gas, offshore wind en waterstof sectoren, gaan samen de mogelijkheden onderzoeken in de offshore wind markt in China. De partijen hebben hiervoor deze week een samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

Deze samenwerking is een gevolg van de snel opkomende markt en de enorme en dringende behoefte aan offshore hernieuwbare energieproducten voor Chinese (offshore) windparken, WTIV’s (windturbine installatieschepen) en SOV’s (service operation schepen).

Het grootste deel van de totale geïnstalleerde offshore windenergiecapaciteit wereldwijd is momenteel in China. Volgens GWEC zal de binnenlandse installatie van offshore windenergie in China gestaag toenemen en zal daar naar verwachting 39 GW aan worden toegevoegd in de komende vijf jaar (2022-2026).

KenzFigee, leverancier van innovatieve hijsoplossingen voor de scheepvaart, offshore en windenergie-industrie, en CMIC onderzoeken hoe beide bedrijven elkaar kunnen aanvullen met betrekking tot het ontwerp en de levering van noodzakelijke technologieen die deze snel groeiende offshore wind markt in China kunnen ondersteunen.

“We zijn verheugd om met CMIC samen te werken en oplossingen te kunnen bieden voor de snel opkomende markt voor offshore duurzame energie in China. Door deze samenwerking zullen we gebruik kunnen maken van de enorme ervaring van beide bedrijven”, zegt Maikel Takken, CEO van KenzFigee. “We kijken erg uit naar deze samenwerking en naar het tot volledige uitvoering brengen van dit plan.”

“De ondertekening van deze overeenkomst brengt de sterke punten van beide bedrijven samen om complementaire factoren van gespecialiseerde technologie, productiecapaciteiten en projectfinanciering te bieden om een opportuun aanbodtekort op te vullen”, aldus de heer Jiang Binghua, CEO van CMIC. Hij voegde eraan toe: “het zal ook effectief de sterke groei van onze hernieuwbare energieactiviteiten ondersteunen, terwijl de rijke ervaring van KenzFigee een aanzienlijke waarde zal toevoegen aan de markten in China en de Oost-Aziatische regio”.

Verder hebben partijen de intentie om een potentieel partnerschap te onderzoeken voor mogelijke samenwerking van grote installatiekranen en ander materieel voor de (wind)offshore markt. Bron: KenzFigee

 

Tags: , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.