MBO College Airport breidt onderwijs uit met module ‘Onderhoud aan windmolens’

| 23 mei 2022
MBO College Airport breidt onderwijs uit met module 'Onderhoud aan windmolens'

Aankomst rotorbladen. Bron: MBO College Airport

MBO College Airport bij Hoofddorp gaat zijn opleiding Vliegtuigonderhoud aanvullen met een keuzemodule ‘Onderhoud aan windmolens’. Het doel is een hybride onderwijsconcept neer te zetten om zo de kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. 

Het idee is ontstaan toen tijdens de COVID-19 crisis de luchtvaart tijdelijk op slot heeft gezeten. De onderwijsinstelling is toen gaan nadenken over alternatieven voor hun studenten. De onderwijsinstelling ontdekte dat er veel overeenkomsten zijn tussen het onderhouden van een vliegtuig en het onderhouden van een windturbine.

MBO College Airport kondigde in april al aan dat het gaat samenwerken met diverse partijen uit de windenergiesector, waaronder Vattenfall, Siemens Gamesa, Redak en F&B Group.

De onderwijsinstelling heeft een windturbinesimulator aangeschaft, waarop studenten onderwijs kunnen krijgen. Vorige week ontving het college van energieleverancier Vattenfall daarnaast twee 19 meter-lange rotorbladen aan MBO College Airport.

De onderdelen zijn niet alleen voor de studenten van Vliegtuigonderhoud die het keuzedeel ‘Onderhoud aan Windmolens’ gaan volgen, maar ook studenten van de opleiding Drone Engineering & Operations kunnen experimenteren met het repareren van rotorbladen middels een drone.

De geplande uitbreidingen van windparken op de Noordzee zorgen ervoor dat er veel nieuwe technici nodig zijn om deze parken te onderhouden. Studenten die de opleiding Vliegtuigonderhoud aanvullen met het keuzedeel ‘Onderhoud aan Windmolens’, vergroten daarmee dus hun carrièrekansen.Bron: MBO College Airport

Tags: , , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.