MingYang realiseert 2 GW hybride duurzame energieproject in China

| 23 november 2020

Het Chinese MingYang Smart Energy is met de bouw begonnen van een 2 GW hybride demonstratieproject van wind, zonne-energie en energieopslag in de buurt van de stad Tongliao, in de autonome regio Binnen-Mongolië.

Mingyang had onlangs goedkeuring voor de ontwikkeling van het project gekregen van de lokale Development and Reform Commission. Het project omvat 1.700 MW windenergie, 300 MW zonnepanelen en een 320.000kWh / 920.000kWh opslagsysteem.

Ondanks het feit dat het hier om een demonstratieproject gaat maakt het project deel uit van de huidige ontwikkelingen van energieopwekking in Tongliao welke is gericht op het oplossen van problemen die specifiek zijn voor de stad, zoals een gebrek aan stroomopwekking en capaciteit voor piekafvlakking, en de behoefte aan lage elektriciteitsprijzen. De elektriciteitsprijs zal niet hoger zijn dan de actuele benchmark elektriciteitsprijs voor thermische energie.

Binnen-Mongolië is een windrijk gebied in China met op dit moment meer dan 31 GW geplaatst windenergievermogen. Dit is 13% van het totaal in China geplaatste vermogen van 225 GW. Het project past binnen de aangekondigde visie van China om meer projecten te realiseren waarbij verschillende duurzame energie oplossingen worden gecombineerd.

Bij de realisatie van het project in Tongliao zijn naast MingYang geen andere instanties betrokken. Het is niet bekend wanneer MingYang verwacht dat het project operationeel zal zijn. Verder is MingYang is van plan om hybride projecten in China en andere landen te realiseren.

Tags: , , , , ,

Category: Wereldwijd, Windenergie

Reacties zijn gesloten.