Minister Kamp vervangt ambtenaar windpark Fryslan

| 23 augustus 2015

Na in opspraak gekomen te zijn tijdens een bijeenkomst dit voorjaar in Groningen is een topambtenaar van minister Kamp van het toneel verdwenen. Deze ambtenaar die projectmanager was van Windpark Fryslan (IJsselmeer) wordt vervangen door minister Henk Kamp.

De man vervulde de afgelopen jaren een belangrijk rol op het ministerie van Economische Zaken bij de realisatie van windparken op land in het kader van de zogenoemde rijkscoördinatieregeling. Die regeling houdt in dat het ministerie de regie heeft bij projecten voor turbineparken waarbij meer dan 100 Megawatt wordt gerealiseerd.

De ambtenaar was in opspraak gekomen na een bijeenkomst dit voorjaar in Groningen. In een gesprek met tegenstanders van de komst van Windpark N33 bij Meeden is door de medewerker de suggestie gewekt dat de rijkscoördinatieregeling-procedure is bedoeld om projecten ondanks lokale weerstand te realiseren. Kamp stelt dat de uitspraken onrecht doen aan de manier waarop het ministerie energieprojecten van nationaal belang tot stand wil brengen.DSC_0311

Bron: Leeuwarder Courant

Tags: , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.