Nederlandse sector exploreert kansen in offshore wind Frankrijk

| 23 februari 2020

©Ministerie van Ecologische en Solidaire Transitie

Op 12 en 13 mei vindt een matchmakingreis offshore wind naar Frankrijk plaats. De reis wordt georganiseerd door Cleantech Holland/FME, Transfer LBC, de Nederlandse ambassade in Parijs en RVO, in samenwerking met EDF.

Frankrijk heeft na het Verenigd Koninkrijk het grootste potentieel voor offshore wind. De Franse overheid verhoogde begin dit jaar de doelstelling van 4,7 – 5,2 GW naar 5,2 GW tot 6,2 GW aan opgesteld vermogen in 2028.

Sinds 2012 heeft de Franse overheid voor 3.500 MW aan offshore wind, verdeeld over 7 zones, toegekend. Het EDF-Siemens consortium heeft de vergunning gekregen voor de zones bij Courseulles-sur-Mer, Fécamp, Saint-Nazaire (elk ongeveer 500 MW) en Dunkerque (ongeveer 600 MW).

Offshore wind staat in Frankrijk nog in de schoenen en dit biedt kansen voor Nederlandse bedrijven. Tijdens de matchmakingreis maken de Nederlandse deelnemers kennis met het EDF-Siemens. Op de eerste dag krijgen ze o.a. de laatste stand van zaken te horen van de verschillende projecten en kunnen de deelnemers hun eigen diensten door middel van een presentatie en speeddating aan het consortium kenbaar maken. Op de tweede dag wordt een bezoek gebracht aan de Franse haven Le Havre dat een belangrijke rol gaat spelen bij de bouw van de toekomstige parken en krijgen de deelnemers de mogelijkheid om met lokale partijen kennis te maken.

Geïnteresseerden kunnen voor 6 maart zich aanmelden. Bron: RVO

Tags: , , , , , ,

Category: Wereldwijd, Windenergie

Reacties zijn gesloten.