Omwonenden Windpark Delfzijl-Zuid eisen schadevergoeding

| 23 januari 2017

Acht direct omwonenden van Windpark Delfzijl-Zuid willen dat ze door projectontwikkelaar Ventolines financieel worden gecompenseerd.

Ventolines heeft plannen om het windpark uit te breiden met zestien windmolens. De turbines zouden niet alleen hoger worden dan de bestaande molens, maar krijgen ook verlichting. Onlangs was er een informatiebijeenkomst voor bewoners van Wagenborgen, Meedhuizen, Nieuwolda en Woldendorp.

Volgens de omwonenden werd duidelijk dat de regio weliswaar wordt gecompenseerd vanuit een gebiedsfonds, maar bestaat er nu geen schadevergoeding voor de mensen die de molens op soms enkele honderden meters van hun huis krijgen.

,,Terwijl het wel gevolgen heeft voor de verkoopbaarheid van ons huis. Het gebiedsfonds is bedoeld om iets terug te doen voor de omgeving. Maar wij vallen onder het buitengebied en ondervinden direct schade’’, reageert een van de bezwaarmakers.

In de plannen staat dat de uitbreiding van het Windpark Delfzijl-Zuid moet plaatsvinden in 2019. De extra windmolens zouden in 2020 moeten gaan draaien.

Bron: Dagblad v/h Noorden

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.