Ørsted opent nieuwe O&M basis in Vlissingen

| 23 januari 2020

©Ørsted

Windpark ontwikkelaar Ørsted heeft op 21 januari in de aanwezigheid van ongeveer 200 gasten haar nieuwe onderhoudslocatie in de Buitenhaven van Vlissingen geopend.

De locatie dient als standplaats gedurende de bouw en de operationele fase van het Borssele 1+2 Offshore Windpark dat door Ørsted op 23 km vanaf de kust van Westkapelle wordt gebouwd. Het 752 MW offshore windpark staat gepland om eind dit jaar operationeel te zijn.

De officiële opening, dat samen met Energy Port Zeeland werd georganiseerd, werd gedaan door gedeputeerde Jo-Annes de Bat van Zeeland, wethouder John de Jonge van Vlissingen, CEO Daan Schalck van North Sea Port, directeur Erik de Bruyn van Cordeel Nederland en directeur Steven Engels van Ørsted Nederland.

Het is de eerste onderhoudslocatie in Nederland voor Ørsted. De onderhoudsbasis, dat bestaat uit een kantoor en opslagruimte en aanmeerruimte voor 4 CTVs (Crew Transfer Vessels), is gebouwd door Cordeel. Het gebouw. met een totale vloeroppervlakte van 2.100 m², is duurzaam gebouwd, het levert meer elektriciteit op dan het verbruikt en levert duurzame energie aan het elektriciteitsnet.

 

Tags: , , , ,

Category: Onshore windparken, Onshore windparken, Windparken

Reacties zijn gesloten.