OX2 vraagt vergunning aan voor bouw offshore windpark in Zweden

| 23 februari 2022

OX2 vraagt vergunning aan voor bouw offshore windpark ZwedenOX2, een Zweedse wind- en zonne-energie projectontwikkelaar, heeft een vergunningsaanvraag ingediend voor de bouw van het offshore windpark Triton in de Zweedse economische zone voor de kust van Skåne, in het zuiden van Zweden. 

De aanvraag is ingediend in het kader van de wet op de exclusieve economische zone van Zweden. Het offshore windpark Triton zal ongeveer 30 kilometer ten zuiden van Ystad komen te liggen. Het plan is voor 129 windturbines met een maximale hoogte van 370 meter. Het totale geïnstalleerde vermogen zal ongeveer 1.800 MW bedragen en de jaarlijkse productie ongeveer 7,5 TWh.

”Ik ben erg blij dat we de volgende stap zetten in de ontwikkeling van Triton. Het windpark zal worden gebouwd op een vaste bodemconstructie, een beproefde technologie. Dit zal de bouwtijd kort houden. Eenmaal voltooid zal het windpark bijdragen met extra elektriciteit in het zuiden van Zweden en bijdragen aan het bereiken van de ambitieuze klimaatdoelstellingen van Zweden”, zegt Hillevi Priscar, Country Manager van OX2.

Galatea-Galene

OX2  ontwikkelt en verkoopt windparken en zonneparken. Sinds de oprichting in 2004 heeft het bedrijf voor ongeveer 2,5 GW aan onshore wind ontwikkeld en verkocht in Zweden, Finland, Noorwegen en Polen, aan klanten als Allianz, Ardian en IKEA.

OX2 heeft eerder een Natura 2000-vergunning en een vergunning op grond van de wet op de exclusieve economische zone van Zweden aangevraagd voor het offshore windpark Galatea-Galene aan de westkust van Zweden. Bron: OX2

Tags: , , , , ,

Category: Drijvende windenergie, Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.