Racing Aeolus start in Den Helder

| 23 juli 2012

Van 22 t/m 25 augustus strijden 7 teams uit de hele wereld tegen elkaar met hightech voertuigen. De deelnemers laten met creatieve en innovatieve ideeën zien dat het mogelijk is om met een voertuig, een Wind Powered Vehicle, tegen de wind in te rijden met behulp van diezelfde wind.

Racing Aeolus is een competitie voor het ontwerpen van het beste Wind Powered Vehicle (WPV): een voertuig voorzien van een rotor. De WPV mag maximaal 4 meter lang, 2 meter breed en 3,5 meter hoog zijn. De rotor heeft een maximale oppervlakte van 4m2. Het voertuig moet tegen de wind in kunnen rijden en kan een maximale snelheid bereiken die ongeveer gelijk is aan de windsnelheid (windkracht 4 bijvoorbeeld = 20 tot 28 km per uur). Het parcours wordt uitgezet op de zeezijde van de dijk, tussen Lands End en Huisduinen.

Op dit traject kan bij vrijwel elke windrichting een deel van de race met tegenwind worden verreden. De deelnemers kwalificeren zich in een afvalrace. De finalisten strijden op zaterdag 25 augustus om de Aeolus cup.  www.windenergyevents2012.com

Category: Electriciteit, Windenergie

Reacties zijn gesloten.