RWE zet aparte onshore en offshore winddivisies op

| 23 augustus 2021

Sven Utermöhlen en Silvia Ortín Rios © RWE

RWE heeft besloten om haar activiteiten op het gebied van hernieuwbare energie te reorganiseren. De wereldwijde offshore wind- en onshore wind/PV-activiteiten zullen in de toekomst in afzonderlijke divisies worden beheerd, om nog beter te kunnen inspelen op de specifieke eisen van de verschillende activiteiten. 

Sven Utermöhlen wordt verantwoordelijk voor de divisie Offshore Wind, Silvia Ortín Rios krijgt de leiding over Onshore Wind/PV. Markus Krebber, CEO van RWE AG: “Sven en Silvia zijn twee ervaren en vooraanstaande leiders die al vele jaren betrokken zijn bij de hernieuwbare energie sector. Ik ben er zeker van dat wij onder hun leiding onze groeiambities in de offshore en onshore activiteiten nog krachtiger ten uitvoer zullen brengen.”

Silvia Ortín Rios is momenteel Chief Operating Officer (COO) in de raad van bestuur van RWE Renewables, verantwoordelijk voor de onshore wind- en PV-activiteiten in Noord- en Zuid-Amerika. Tot nu toe was Sven Utermöhlen COO van de wereldwijde offshore windactiviteiten van RWE Renewables. Anja-Isabel Dotzenrath verlaat RWE op eigen verzoek en heeft met ingang van 23 augustus 2021 ontslag genomen uit de directie van RWE Renewables GmbH.

RWE is een van ’s werelds grootste ondernemingen op het gebied van hernieuwbare energie. Het bedrijf wil tegen 2040 koolstofneutraal zijn. Het heeft op dit moment een capaciteit van ongeveer 11 gigawatt op basis van hernieuwbare energie, waaronder waterkracht en biomassa, alsmede een zeer efficiënte gasvloot en een internationale energiehandelsonderneming. RWE wil deze positie uitbreiden door te investeren in onshore en offshore windenergie, fotovoltaïsche energie en opslagtechnologieën. Het richt zich ook op innovatieve projecten zoals drijvende offshore en de opwekking en het gebruik van waterstof.  Met het Nederlandse Ampyx Power werkt het in Ierland samen aan het testen van airborne windenergie. Tegelijkertijd stapt RWE op verantwoorde wijze uit kernenergie en steenkool. Bron: RWE

Tags: , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.