Siemens Gamesa en Grupo Daniel Alonso verkopen Windar aan Bridgepoint

| 23 mei 2023

Grupo Daniel Alonso en Siemens Gamesa hebben overeenkomst bereikt over de verkoop van Windar Renovables, fabrikant van windturbinetorens en fundaties voor de windindustrie, aan pan-Europees investeringsbedrijf Bridgepoint.

Bron: Windar

Grupo Daniel Alonso is eigenaar van 68% van Windar en Siemens Gamesa van de resterende 32%. Bridgepoint zal Windar volledig overnemen. De overname van Windar zal de groei van het bedrijf bevorderen. Orlando Alonso blijft president en CEO van Windar en behoudt een indirect minderheidsbelang in het bedrijf.

“De verkoop van het belang van Siemens Gamesa in Windar is een natuurlijke beslissing voor ons, als onderdeel van onze strategie om ons te concentreren op onze kernactiviteiten: het ontwerpen en produceren van windturbines, inclusief bladen, installatie en onderhoud”, aldus Jochen Eickholt, CEO van Siemens Gamesa.

Windar Renovables werd opgericht in 2007 en heeft zijn hoofdkantoor in Avilés (Asturië), Spanje. Het bedrijf heeft 10 fabrieken, waarvan zeven in Spanje en een in Brazilië, India en Mexico. In zijn 16-jarige geschiedenis is Windar Renovables gegroeid en geëvolueerd tot een wereldspeler in de productie van windturbinetorens.

Windar is het enige bedrijf ter wereld met ervaring in de productie van alle verschillende soorten fundaties voor de offshore wind industrie die momenteel in gebruik zijn: monopiles, jackets, transitiestukken, alsook drijvende substructuren (zowel halfafzinkbaar en spars). De projectportefeuille van Windar bevat offshore windparken in zowel Europa en de Verenigde Staten. Vorige week nog, ontving Windar de opdracht van Iberdrola om 95 transitiestukken voor het offshore windpark East Anglia 3 (VK) te produceren, het grootste project tot nu toe.

De transactie zal naar verwachting voor het einde van het jaar worden afgerond. De definitieve afronding van de transactie is afhankelijk van de gebruikelijke wettelijke goedkeuringen. Bron: Siemens Gamesa

Tags: , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.